Nieuws

Verslag WASPO-toernooi Nordhorn

Afgelopen weekend stond het WASPO-zwemtoernooi in Nordhorn op de agenda. Dit werd gezwommen in een 50 meter bad. Dit is voor velen van ons een nieuwe ervaring. De leden hebben hier lang naar uitgekeken en de organisatie heeft zich goed voorbereid. Vrijdagavond vertrokken we vanaf de parkeerplaats naar Nordhorn. Het regende, maar dat mocht de pret niet drukken. Na aankomst werden de slaapplekken verdeeld en klaargemaakt. Er werd veel gekletst en gevoetbald. Ook werden er spelletjes gespeeld. De avond vloog voorbij en al snel was het tijd om naar bed te gaan.

            Zaterdagochtend was iedereen al op tijd wakker. We konden rustig ontbijten en gingen ons daarna klaarmaken voor het inzwemmen. Om half 11 begon het toernooi dan echt! Ilse was als eerste aan de beurt met de 200m schoolslag. Ook de heren begonnen met deze afstand. Sven mocht als eerste aan de start verschijnen. Bovendien werd ook de 100m rug gezwommen. Ondanks dat er geen oriëntatiepunten waren zwommen de dames erg netjes en behaalden goede tijden. Bij de 100m rug van de heren kwam alleen Stan (vanuit onze vereniging) in actie en haalde een 3e plaats in zijn leeftijdscategorie! Aan het begin van middag verzorgden Gerjo en Truus de lunch. De lekkere broodjes ei gaven ons weer genoeg kracht om door te gaan met de volgende afstanden. Na de lunch stond het konings- en koninginnennummer, de 100m vrij, op het programma. Maar liefst 9 dames en 4 heren namen deel aan deze afstand! Er werd heel hard gezwommen! De laatste individuele afstand van deze dag was 100m vlinder. Ilse en Marlou allebei heel netjes en behaalden een mooie tijd. Als laatste stonden de estafettes op het programma. Marlou, Ellis, Lauran en Tamira zwommen de 4x100m vrij in een tijd van 5:52;37. Ook Lars, Emanuel, Sven en Stan zwommen deze afstand en bereikten de finish na 5:22;92 minuten. De dag werd afgesloten met een gezellige en goed verzorgde barbecue.

            Zondag om 7 uur ging de wekker. Het was droog en het zou een warme dag worden. Iedereen maakte zich klaar om te gaan trainen. We hebben verschillende opdrachten uitgevoerd en ruim 1,5 km gezwommen. Daarna hebben we met z’n allen ontbeten en zijn we ons gaan voorbereiden op de afstanden die gezwommen moesten worden. We begonnen, net als zaterdag, met de schoolslag, maar nu de 100m. Jara zwom in bijna 2 minuten naar de finish. Ook de andere deelnemers van De Plons zwommen goede tijden. Alle heren van De Plons deden mee aan deze afstand en gingen onderling de strijd met elkaar aan. Verder werd de 400m vrije slag gezwommen. Om tijd te winnen, starten 2 series te gelijk. Hierdoor lagen Eline en Daniëlla in dezelfde baan. Beide bereikten na iets meer dan 7 minuten de finish. Voor Angela, Chantal en Mirna was het een druk programma. Eerst zwommen ze de 400m vrije slag. Vlak daarna kwamen zij samen met Ilse in actie op de 4x100m wisselslag en zwommen deze afstand in een tijd van 6:07;90. Het middageten werd verzorgd door Justin en Berry. Zij hebben heerlijke pannenkoeken gebakken! Met een beetje nieuwe energie was iedereen klaar om aan z’n laatste afstand te beginnen. De 200m vrije slag en 200m wisselslag stonden nog op het programma. Melle kwam in actie op de beide afstanden en zwom nette tijden. Bij de 200m wisselslag deden alle dames en heren van De Plons mee en behaalden mooie tijden! Nadat alle spullen waren opgeruimd hebben we het toernooi afgesloten met een ijsje en is iedereen naar huis gegaan.

Ik wil iedereen bedanken voor de het leuke weekend! In het bijzonder alle zwemmers. Zonder jullie was dit weekend niet mogelijk geweest. Ook Clarie, die zich al lange tijd in zette om het toernooi voor te bereiden en tijdens het toernooi voor alles klaar stond, mag niet aan dit lijstje ontbreken! Verder wil ik Harrie bedanken voor de goede coaching tijdens de wedstrijden. Gerjo en Truus, jullie ook bedankt voor de gezelligheid. Tenslotte wil ik alle toeschouwers bedanken voor de support.

Verslag geschreven door Daniëlla Loof