Nieuws

Verslag waterpolowedstrijd 2023-2024

Het is inmiddels zes jaar geleden dat Zwem- en waterpolovereniging De Plons opnieuw begon met jeugdwaterpolo. Hoewel we in deze periode nog niet volledig op eigen benen hebben kunnen staan, blijft het onze prioriteit om ervoor te zorgen dat elke jeugdspeler in zijn of haar eigen leeftijdscategorie kan waterpoloën. Het vorige seizoen waren we al een samenwerking aangegaan met Waterpolovereniging Esta uit Emmen. Deze samenwerking heeft veel positieve resultaten opgeleverd en dit verslag biedt een overzicht van de prestaties van onze jeugdteams.

Samenwerking met Waterpolovereniging Esta

De samenwerking met Esta heeft ons in staat gesteld om teams te vormen die niet alleen voldoende spelers hadden, maar ook competitief waren in hun leeftijdscategorieën. Dit heeft geresulteerd in een seizoen vol leermomenten en successen voor onze jeugdteams.

Team Onder de 9 (O9)

Voor het team onder de 9 jaar was er altijd een voldoende aantal spelers beschikbaar. Dit team heeft deelgenomen aan diverse wedstrijden (ze spelen in toernooivorm en hebben nog geen reguliere competitie), waarbij ze veel wedstrijden wonnen en af en toe verloren. De kinderen hebben zichtbaar plezier gehad en veel geleerd tijdens deze toernooien. Daarnaast konden we, door het grote aantal spelers, zelfs andere verenigingen helpen met het aanvullen van hun teams.

Team Onder de 11 (O11)

Het O11-team is een mooi, sterk team geworden dat zelfs het Nederlands Kampioenschap (NK) heeft gehaald. Tijdens het NK bleek het niveau van de concurrentie hoger te liggen, waardoor winnen moeilijk was. Desondanks heeft dit team waardevolle ervaringen opgedaan die hun ontwikkeling ten goede zullen komen.

Team Onder de 13 (O13)

Het seizoen verliep voor het O13-team in het begin wat rommelig. Helaas verloor dit team het eerste deel van de competitie veel wedstrijden. Na de winter werd een nieuwe indeling gemaakt, waarna het team enkele wedstrijden wist te winnen en zichtbaar groeide. Vanuit de plons is er helaas maar 1 spelers over gebleven. Gelukkig heeft hij zijn plaatsje goed weten te bemachtigen in het team. Toch zou het leuk zijn als we meer kinderen vanuit Coevorden kunnen toevoegen aan dit team. Ben je 11 of 12 jaar oud en lijkt waterpolo je leuk, kom dan snel een keertje kijken tijdens een training op donderdagavond om 18:00 uur. 

Team Onder de 15 (O15)

Het O15-team heeft een stabiel en succesvol seizoen achter de rug, met een mooie derde plek in hun competitie als resultaat. Dit team heeft laten zien dat consistentie en teamwork leiden tot goede prestaties.

Toekomstige Vooruitzichten

De jeugdteams zullen volgend seizoen hetzelfde blijven, mede door de beslissing van de KNZB om de leeftijdscategorieën aan te passen. Dit betekent dat er geen wisselingen in teams nodig zijn en we ons nog meer kunnen focussen op de groei en ontwikkeling van onze spelers. Daarnaast kunnen we al zeggen dat de samenwerking met Emmen nog verder uitgebreid gaat worden. De plons is inmiddels weer gestart met seniorenwaterpolo op de dinsdagavond om 18:45 uur. Drie dames van de plons hebben afgelopen seizoen al meegedaan in de competitie met Dames 2 van Esta en zullen dit ook komend seizoen gaan doen. Momenteel hebben we ook nog enkele dames en heren leden van De Plons die meedoen met de Grunte in Hardenberg. De Plons heeft uiteindelijk het doel om weer zelf een damesteam in te schrijven. Dus ook hier, ben je 16 jaar of ouder en lijkt het je leuk om te gaan waterpoloën, kom dan een keertje met ons meetrainen op dinsdagavond om 18:45 uur. Heren zijn uiteraard ook van harte welkom. 

Conclusie

Het waterpoloseizoen 2023-2024 was een periode van groei, leren en plezier voor onze jeugdteams. De samenwerking met Waterpolovereniging Esta uit Emmen heeft ons geholpen om onze doelen te bereiken en onze spelers de kans te geven om op hun eigen niveau te spelen en zich te ontwikkelen. Daarnaast vinden we het erg mooi om te zien dat mede door deze samenwerking we bij kunnen dragen aan het in stand houden van waterpolo in Noord Nederland. We zijn dankbaar voor de inzet van alle spelers, coaches, vrijwilligers en supporters die dit seizoen mogelijk hebben gemaakt en kijken vol vertrouwen uit naar het volgende seizoen.