(Jeugd)selectie

Vanuit de recreanten kunnen zwemmers doorstromen naar de (jeugd)selectie. Waar bij de recreanten het spelelement nog meer op de voorgrond staat, is dit bij de (jeugd)selectie het zwemmen van wedstrijden.

Bij de (jeugd)selectie wordt er training gegeven door een ervaren trainer en hulptrainers. De trainer is in het bezit van een geldig diploma/certificaat. En de hulptrainers hebben jarenlange ervaring met zwemmen.

Er worden verschillende soorten wedstrijden gezwommen door de leden van de (jeugd)selectie.

  • C-competitie
    • De Nationale competitie is één van de belangrijkste wedstrijden van de Plons. Deze competitie is belangrijk voor de vereniging. Individuele zwemmers zwemmen hier om punten te verzamelen voor hun vereniging. Uiteraard tellen hun tijden ook individueel mee. Elk jaar kan een vereniging promoveren naar een hogere klasse, degraderen naar een lagere klasse of in dezelfde klasse blijven zwemmen. De Plons is ingedeeld in de C-competitie van KNZB Regio Noord-Nederland.
  • 25/50 m competitie/KSN Sprint Circuit
    • Deze wedstrijden zijn speciaal voor de beginnende zwemmers. Het zijn allemaal korte afstanden. Het niet alleen leuk voor de beginnende zwemmer, maar ook voor de wat meer geoefende zwemmer. Aan het einde van de competitie is er een finalewedstrijd waarbij medailles gewonnen kunnen worden.
  • Zechstein zwemtoernooi
    • Dit zwemtoernooi wordt jaarlijks georganiseerd door ZPC Bubble. Het is een tweedaags zwemevenement in Veendam waarbij plezier voorop staat. Er wordt overnacht in een sporthal wat aan het zwembad gevestigd is.