Wie zijn we?

Logo_de_PlonsDe Coevorder zwem- en polo vereniging “De Plons” is opgericht in café Abels aan de Markt op 13 april 1934. De eerste voorzitter was tandarts G.T. Knol.

Ze hadden ook een naam nodig voor de vereniging en deze is bedacht door Dhr. M. Meijboom. Hij was advocaat en procureur in Coevorden.

De eerste jaren werd er gezwommen in het Alte Picardiekanaal, daarna in het natuurbad op de Pampert. Later kwam het zwembad op de Pampert waar we in de zomermaanden terecht konden voor alle zwem- en polotrainingen en wedstrijden van de zwemafdeling. Toen het instructiebad “De Molenbelt” gebouwd werd konden we ook in de winter trainen. Voor de polowedstrijden werd nog uitgeweken naar een zwembad in Hoogeveen.

Tegenwoordig trainen we in het Sportfondsenbad “De Swaneburg” waar ook alle wedstrijden gehouden worden. De vereniging telt op dit moment ongeveer 80 leden en heeft in het verleden al vele successen geboekt op zwem- en waterpolo gebied. Ook op dit moment doen we met veel enthousiasme en trainingsarbeid ons best om iedere keer een stapje verder te komen.