Waterpolo

Nederland heeft een lange traditie met waterpolo, ook de sport zelf is al heel oud. Het is één van de eerste moderne Olympische sporten.

Waterpolo is een intensieve sport waarbij techniek en spelinzicht een belangrijke rol spelen. Zwemmen, bewegen en nadenken, daar gaat het om bij waterpolo. Een waterpolo bestaat uit zes spelers en een keeper. Door met elkaar samen te spelen, probeer je een doelpunt te maken bij de tegenstander in het net. Ook bij de verdediging moeten de spelers de keeper helpen om een doelpunt tégen te voorkomen. Het is de bedoeling dat je met z’n allen gaat aanvallen én verdedigen.

Alle waterpolotrainers besteden veel aandacht aan het uithoudingsvermogen en de techniek van hun spelers. Hoe beter de conditie is, hoe beter en sneller je allerlei technieken met de bal aanleert.

Ontdek waterpolo bij de Plons!

Welkom bij onze bruisende wereld van waterpolo, waar passie, teamwork en plezier samenkomen in het sprankelende water! Ben je klaar om de opwinding van deze uitdagende en energieke sport te ervaren?

Wat is waterpolo?

Waterpolo is veel meer dan alleen maar zwemmen en gooien met een bal. Het is een dynamische sport die techniek, uithoudingsvermogen en strategisch denken combineert. Spelers worden ondergedompeld in een sfeer van teamwork en sportiviteit, terwijl ze de essentie van samenwerking ontdekken. Sommige mensen zeggen dat het lijkt op handbal, maar dan in het water.

Waarom waterpolo?

Het is een geweldige sport. Door deel te nemen aan waterpolo leren kinderen en volwassenen niet alleen belangrijke sportieve vaardigheden, zoals zwemvaardigheden en baltechnieken, maar ontwikkelen ze ook levenslange vriendschappen, leren ze omgaan met uitdagingen en worden ze mentaal en fysiek sterker.

Voor wie is het?

Onze jeugdwaterpolo trainingen en seniorenwaterpolo trainingen zijn ontworpen voor kinderen, jongeren en senioren van alle niveaus, van beginners tot gevorderden. Het is vanaf 6 jaar en je moet in het bezit zijn van zwemdiploma B. Onze ervaren trainers zorgen voor een positieve en ondersteunende omgeving waarin elke speler de kans krijgt om te groeien en te schitteren.

Doe mee!

Sluit je aan bij één van onze waterpoloteams en ontdek de opwinding van deze prachtige sport! Leer nieuwe vaardigheden, maak vrienden en ervaar de adrenaline van het spel terwijl je jezelf uitdaagt en plezier hebt.

Ben je klaar om te duiken in de wereld van waterpolo? Doe met ons mee en laat je passie voor de sport tot leven komen! Bij de trainingstijden zie je wanneer je langs kan komen.

Je kan 3 keer vrijblijvend meedoen om te kijken of het iets is voor je. Bij vragen kunt u altijd contact opnemen met voorzitter@de-plons.nl