Nieuws

Luit Timmer nieuwe voorzitter De Plons

Coevorden – Luit Timmer is de nieuwe voorzitter van zwem- en polovereniging De Plons uit Coevorden. De 53-jarige Timmer volgt Bas Hazekamp op, die afgelopen week vanwege verhuizing naar Bredevoort afscheid nam van de Coevorder club.

Met de benoeming van Luit Timmer krijgt De Plons een ervaren man aan het roer. ‘Ik ben al vanaf 17-jarige leeftijd actief in de zwemsport en het waterpolo. Ben destijds begonnen als trainer bij De Eemsrobben in Delfzijl. In 1995 verhuisd naar Almere en daar als jeugdtrainer aan de slag gegaan bij Aalscholver’, blikt Timmer terug, die in bezit is van alle relevante zwem- en trainersdiploma’s.

Betere samenwerking

In 2010 volgde de verhuizing naar Coevorden en vanaf het seizoen 2012/2013 is Luit Timmer werkzaam als hoofdtrainer bij De Plons. Hij wil zich de komende periode volledig richten op het voorzitterschap en heeft zijn trainersactiviteiten voorlopig stopgezet. Samen met zijn bestuursleden wil de nieuwe preses de ingezette lijn van zijn voorganger Bas Hazekamp continueren. ‘Een betere samenwerking tussen de zwem- en poloafdeling geldt als één van de kerntaken, maar ook de promotie van de zwem- en polosport bij de jeugd staat hoog op de agenda. Uiteraard willen we ook inzetten op het behoud van vrijwilligers. In het verlengde daarvan ook oud-zwemmers en ouders van jeugdleden meer bij de club betrekken.’

(bron: coevordenhuisaanhuis.nl)

Luit Timmer