Nieuws

Eerste C-competitie wedstrijd zit erop!

Afgelopen zaterdag 1 oktober was het dan zover. De eerste C-competitie wedstrijd van dit seizoen werd gezwommen in Roden. Een eindje rijden, maar dat was het zeker waard.

Helaas moesten er 3 zwemmers afzeggen voor deze wedstrijd vanwege een waterpolo wedstrijd. Dit is ontzettend jammer, want dit betekent dat we helaas wat vervangende tijden hebben gekregen voor deze zwemmers. Doordat we maar met een klein groepje wedstrijdzwemmers zijn, hebben we alle zwemmers nodig om zo hoog mogelijk te kunnen eindigen in het klassement.

Mirna en Melanie mochten deze wedstrijd het spits afbijten met de 100m school bij de dames. Beide deden dit verdienstelijk met 1.36.20 voor Melanie en 1.40.09 voor Mirna. Beide dames zwommen maar een fractie boven hun PR. Daarna was het de beurt aan Emanuel op de 100m school. Hij zette een fantastische tijd van 1.43.22 neer. Wat een PR van bijna 5 seconden betekent! Super! Helaas werd Teun gediskwalificeerd op de 50m vlinderslag door een valse start. Hier krijgen wij dus helaas een vervangende tijd voor. Tamira kwam net niet tot een PR op de 50m rug, maar wel een 1e plaats en een tijd van 38.43.  Job zwom met 35.98 naar een mooie 2e plaats op de 50m rug. Rafael snoepte maar liefst 4,1 seconden van zijn PR af en kwam tot 56.38 op dezelfde afstand. Dit betekende een mooie 4e plaats voor hem. Valentijn zwom de 50m school. Hij zette hier een tijd neer van 45.20. Een prachtige 2e plaats voor hem. De dames Mirna en Melanie hadden helaas weinig rust tussen hun afstanden en waren al snel weer aan de beurt voor de 50m rug. Hier kregen ze hulp van de nog frisse Marieke. Marieke zwom naar een mooie tijd van 38.11 wat een 1e plek opleverde. Melanie zwom 40.89 en Mirna zwom naar 41.49. Ook Emanuel had niet veel rust tussen zijn afstanden. Hij zwom wel naar een 3e plek op de 50m rug met een tijd van 44.07. Na de pauze mocht Teun gaan knallen op de 100m rug. Hij deed dit in 1.39.33. Tamira zwom vandaag ook de 100m school. Dit deed zij in 1.36.52 wat een 2e plaats opleverde. Job en Rafael zwommen samen de 100m school. Job zwom 1.25.02. Een mooi PR van 1 seconde en een 2e plaats. Helaas werd Rafael gediskwalificeerd op deze afstand. Valentijn kwam als laatste individuele zwemmer uit voor de Plons. Hij mocht dit doen op de 100m vrij. Met een PR van maar liefst ruim 11 seconden snelde hij naar een tijd van 1.23.73. Dit werd beloond met een mooie 3e plaats. De dames Marieke, Tamira, Melanie en Mirna mochten starten op de 4×50 wisselslag estafette. Met een eindtijd van 2.37.01 was dit een mooie 2e plaats. Individueel zwommen de dames allemaal mooie tijden! De heren waren als laatste aan de beurt op de 4×100 vrij estafette. Ook hier zwom iedereen individueel mooie tijden en ook hierbij werd een 2e tijd behaald met 5.11.26.

Nog niet alle punten van alle verenigingen zijn binnen, maar we kunnen met z’n allen terug kijken op een goede 1e C-competitie. Zaterdag 19 november staat de 2e C-competitie op de agenda. Deze wordt gehouden in het thuis bad in Coevorden. We hopen dat alle zwemmers er dan bij zullen zijn.