Nieuws

Samenvatting zwemcompetitie 2 november

Vandaag (2 nobember) was de 2e zwemcompetitie voor de zwemmers. De zwemcompetitie is een wedstrijd waarbij je voor de club zwemt! Het doel dit jaar voor onze vereniging is dat we gaan promoveren, dus er wordt van iedere zwemmer verwacht dat iedereen super zijn best gaat doen! En dat is zeker bij vele zwemmers gelukt!!

Bericht ingezonden door Ilse de Vries.

De wedstrijd begon met de estafette 4 x 50 m wisselslag voor de meisjes. Hier zwom Chantal Jutstra als eerste de 50m rugcrawl, daarna Sannelynn Kock de 50m school, Tamira Boonstra de 50m vlinder en de 50m borstcrawl werd gezwommen door Jara Mol. Ze hebben in deze samenstelling voor de eerste keer gezwommen en dat is zeker voor herhaling vatbaar.Daarna de 200m vrije slag voor de senioren. Hier zwom Eline Klomp een dikke PR van 5 seconde, Mirna Wolters een PR van 1 seconde. Daniella Loof, Ilse de Vries, Chantal Wind-Hemme en Angela Hemme zwommen helaas net geen PR. De 50m schoolslag voor de jongens werd gezwommen door Stan Tibben, hij zwom een nette PR van een half seconde.De meisjes 100m vrije slag werd gezwommen door Fleur van der Weide en Lauran Koop. Voor Lauran stond er nog geen tijd en voor Fleur werd een mooie PR van 1 seconde.

Daarna voor Melle van Veen de 50 vrije slag, hij zwom natuurlijk ook een PR van bijna een seconde.Sannelyn Kock en Chantal Jutstra zwommen daarna de 200m wissel. Voor beide meisjes was dat de eerste keer en ze waren daardoor wel een beetje zenuwachtig. Maar desondanks hebben ze dat beide goed gedaan! De 50m schoolslag werd door Nila en Iva Mol gezwommen, deze afstand ging er natuurlijk wie van de zusjes het snelst zwom. Iva zwom een hele dikke PR van 10 seconde, maar dat was niet genoeg om Nila bij te houden. Nila heeft deze strijd gewonnen met een mooie PR van 2 seconde! Daarna kwamen de jongste zwemmers, Benthe Brinker en Teun de Bruin, aan bod, ze moesten de 50m schoolslag zwemmen. Voor beide zwemmers was dit hun tweede zwemwedstrijd! Helaas werden ze allebei gediskwalificeerd op deze afstand. 

Daarna zwom Lars van der Weide de 50m vlinder en hij zwom op deze afstand een dikke PR van bijna 8 seconde!! De 100m rugcrawl werd gezwommen door Jara Mol en Tamira Boonstra, allebei hadden ze nog geen tijd op papier staan. Maar ze hebben hierop zeker een goede tijd neergezet.Vervolgens kwamen de senioren weer in het water,  deze keer de 50 m schoolslag. Deze werd gezwommen door Daniella Loof, Eline Klomp, Chantal Wind-Hemme, Mirna Wolters, Angela Hemme en Ilse de Vries. Helaas haalden ze in dit programma geen PR, maar zwommen ze allen een goede wedstrijd. Toen volgde voor Stan Tibben de 100m vrije slag, hij haalde hierbij een dikke PR van bijna 6 seconde!! Voor Fleur van der Weide en Lauran Koop volgde de 50m schoolslag, beiden helaas geen PR. Maar zeker hun best gedaan voor de punten. De tweede afstand voor Melle van Veen was de 200m wisselslag. Hij zwom hierbij zelfs een hele dikke PR van bijna 28 seconde!!! De meiden Sannelynn Kock en Chantal Jutstra moesten de 50m vrije slag zwemmen. Chantal zwom hierbij ook een PR van 2 seconde. 

Daarna was de familie strijd tussen Iva en Nila Mol, ze moesten de 100m rugcrawl zwemmen. Allebei hadden ze nog geen tijd op papier staan. Nila heeft deze race gewonnen, allebei hebben ze een hele  mooie tijd neergezet.Teun de Bruin en Benthe Brinker zwommen de 25 m vrije slag. Benthe had nog geen tijd staan, maar na vandaag heeft ze een top tijd achter haar naam staan! Teun had in zijn eerste wedstrijd deze afstand ook gezwommen en zwom vandaag in zijn tweede wedstrijd een dikke PR van 2 seconde!!Dat Lars van der Weide goed in vorm is, liet hij ook nog erns zien op de 100m rugcrawl. Hij zwom maar liefst 5 seconden van zijn PR af.Daarna kwam de 50m vlinderslag voor Tamira Boonstra en Jara Mol. Tamira had deze afstand aan het begin van de middag ook al gezwommen. Jara haalde hierbij een PR van 6 seconde.En als laatste de estafette van de dames. Hierbij deden zelfs twee teams van De Plons mee! Het eerste team was Chantal Wind-Hemme, Eline Klomp, Daniëlla Loof en Ilse de Vries. Het tweede team was Tamira Boonstra, Mirna Wolters, Fleur van der Weide en Angela Hemme. Het tweede team haalde hierbij een mooie tijd en werd tweede in de uitslag.

Het was weer een mooie succesvolle wedstrijd met veel PR’s. We zijn met ons team 2e geworden! En staan tot nu toe 3e in het algemeen klassement!! We hebben nog twee wedstrijden te gaan en hierbij gaan we zeker knallen om te zorgen dat we gaan promoveren!!