Nieuws

Minioren – juniorenwedstrijd Hoogeveen

14 december 2019 stond de minioren-juniorenwedstrijd in Hoogeveen op de agenda. 3 zwemmers hebben deelgenomen en knappe prestaties neergezet. Als eerst zwommen Sannelynn en Chantal J. 100 meter rugslag. Ze zwommen deze afstand allebei voor de eerste keer en ook nog in een rechtstreeks duel tegen elkaar! Chantal behaalde een tijd van 1.53.90, Sannelynn zwom net iets sneller en zwom deze afstand in een tijd van 1.51.43.

Op de 100 meter vrije slag nam De Plons ook deel. Nila zwom een tijd van 2.03.02 een mooie race. Ook voor haar was het de eerste keer dat ze deze afstand zwom!

Na de pauze stonden er voor Sannelynn en Chantal nog 2 afstanden op het programma. De 200 meter schoolslag en 15 meter benen onder water. Chantal en Sannelynn gaven aan dat ze schoolslag een leuke slag vonden. Ze hadden waren erg gemotiveerd om de strijd met de tegenstanders aan te gaan! Dat was ook goed te zien. Sannelynn was als eerst aan de beurt met de 200 meter schoolslag. Het was een spannende strijd tussen haar en de tegenstander in de baan naast haar. Uiteindelijk won ze de strijd in een tijd van 4.04.73. Daarna kwam Chantal in actie op deze afstand en zwom een tijd van 3.58.74. Dit is een persoonlijk record van 10 seconden!

Na een kleine pauze namen de meiden deel aan de challenge 15 meter vlinderslagbenen onder water. Na de onderwaterfase zwemmen alle deelnemers door naar de overkant. Sannelynn zwom deze afstand in 22.63 seconden en Chantal in 21.75 seconden.

Alle zwemmers hebben goed hun best gedaan en kunnen trots zijn op deze prestaties!