Nieuws

Laatste C-competitie voor onze wedstrijdzwemmers

Gistermiddag stond de laatste wedstrijd van de C-competitie op het programma.

De oudste dames Marieke, Chantal en Mirna mochten ook nu weer het spits afbijten. Dit keer met de 50m vrije slag. Een sprintafstand wat alle dames niet zo ligt (sprinten is niet echt hun ding), maar desondanks doen zij altijd hun best om goed te zwemmen. Dat is vandaag dan ook weer gelukt. Mirna was met 32.57 de snelste van de 3 dames, Marieke volgde daarna met 34.60 en Chantal was de hekkensluiter met 37.14. Alle 3 zwommen ze helaas geen PR. Emanuel was bij de heren aan de beurt om de 50m vrije slag te zwemmen. Ook hij kwam niet aan zijn beste tijd, hij zwom naar een tijd van 37.41. Daarna was het de beurt aan Anique en Teun op de 50m schoolslag. Beide waren op dreef, want allebei zwommen ze ruim onder hun PR. Anique zwom van 56.17 naar 50.22 en Teun van 49.09 naar 45.38. Uitstekend gedaan! Tamira, Job en Rafael gingen van start op de 100m rug. Tamira bleef met 1.25.84 boven haar oude tijd. Job en Rafael zetten beide een nieuw PR neer. Job zwom naar 1.19.47 en Rafael naar 2.00.49. Wat voor Rafael een PR betekent van maar liefst 9 seconden! En PR’s regende het vanmiddag. Want Valentijn en Charlotte konden niet achterblijven en zwommen beide een PR op de 50m rug. Valentijn snoepte maar liefst bijna 10 seconden van zijn oude tijd af en heeft nu 40.60 als PR staan. Het was zelfs zoveel sneller dat de official bij ons kwam checken of deze tijd wel klopte. Charlotte zwom naar 41.34. Vigo mocht ook de 50m vrije slag zwemmen, helaas geen PR voor hem. Wel een mooie tijd van 41.26. Het leuke van deze wedstrijd was dat er tussendoor ook estafettes gezwommen werden. De jeugdzwemmers Charlotte, Teun, Tamira en Valentijn zwommen de 4×50 vrij. Net als de oudere zwemmers Marieke, Emanuel, Mirna en Job. Voor beide teams helaas geen PR, maar er werd wel gestreden voor de punten.

Na de pauze was het Teun die weer als eerste mocht zwemmen. Hij was op dreef vandaag, want ook op de 100m vrije slag zette hij een nieuwe tijd neer 1.14.74! Tamira, Job en Rafael zwommen vanmiddag ook nog de 50m vrije slag. Tamira (32.62) en Job (29.72) konden niet aan hun beste tijd komen maar Rafael (58.46) wel! De oudste zwemmers Marieke, Mirna, Chantal en Emanuel mochten als laatste individuele afstand de 100m wisselslag zwemmen. Mirna en Marieke wisselden een plekje, Marieke was nipt sneller dan Mirna. Al scheelde dit niet veel. 1.26.32 om 1.26.63. Chantal klokte 1.40.56 en Emanuel 1.34.49. Charlotte en Valentijn kwamen uit op de 100m school. Charlotte had hier nog geen tijd staan, ze zwom nu naar 1.48.95. Valentijn zwom naar een nieuwe tijd van 1.37.14. Vigo was de hekkensluiter van de individuele afstanden. Hij zwom naar een nieuwe tijd van 55.28 op de 50m school.

De altijd spannende 8x50m vrije slag stond als laatste afstand op het programma vanmiddag. Anique, Teun, Charlotte, Valentijn, Tamira, Job, Mirna en Emanuel kwamen voor de Plons in actie. Alle zwemmers hebben er alles aan gedaan om nog zo hard mogelijk te zwemmen. Bij sommigen kwam de vermoeidheid om de hoek kijken. Maar iedereen ging ervoor de volle 100% tegenaan. Mooi om te zien dat, ondanks zwemmen een individuele sport is, dat bij de estafettes altijd het teamgevoel goed naar voren komt.

De competitiewedstrijd werd afgesloten met een ludieke estafette. Alle zwemmers werden verdeeld over verschillende teams en hierbij moest iedereen een aangepaste versie van alle huidige slagen zwemmen. Een super mooie afsluiting van een leuke wedstrijd!

Al met al hebben de selectie zwemmers een uitstekende laatste competitie ronde gezwommen. Daardoor hebben we een mooie 7e plek behaald in het klassement.

Lijkt wedstrijd zwemmen jou nou ook leuk? En wil jij dit leuke team komen versterken?Schroom dan niet om een keer te komen kijken en mee te zwemmen tijdens een van onze trainingen. Voor de trainingstijden verwijzen wij je naar onze site www.de-plons.nl