Nieuws

De Plons wint 21 medailles in Schoonebeek

Afgelopen weekend zwommen de wedstrijdzwemmers van ZC & PC De Plons uit Coevorden een wedstrijd in Schoonebeek tegen Mody Dick (Schoonebeek), Borger en Polaris (Klazienaveen). Met maar liefst 8 gouden, 5 zilveren en 8 bronzen medailles kijkt De Plons zeer tevreden terug.

Minioren 3 en 4 Dachèn Haaijer won goud en Marlou Schepers brons op de 50 meter vrije slag bij de meisjes Minioren 3 en 4. Op de 25 meter schoolslag ging Dachèn er ook met een gouden plak vandoor. Melle van Veen won goud op de 50 meter vrije slag en zilver op de 25 meter schoolslag bij de jongens Minioren 3 en 4.

Lars van der Weide won zijn allereerste medaille voor De Plons. Op de 50 meter schoolslag voor Minioren 5 en 6 ging hij er met de bronzen medaille vandoor.

Ook Tamira Boonstra zwom heel goed. Bij de 50 meter rugslag voor meisjes Minioren 5/Junioren 1 ging ze er met de bronzen medaille vandoor. Op de 50 meter schoolslag won ze goud. Elisa Ledda won brons op deze slag.

Twee maal compleet Plons-podium

De dames senioren 1 en ouder zorgden tweemaal voor een compleet Plons-podium. Bij de 50 meter schoolslag won Ilse de Vries goud, Celine Loof zilver en Daniëlla Loof brons. Bij de 100 meter rugslag werd Ilse weer eerste en wisselden de zussen Loof van plek op het podium. Tijdens de prijsuitreiking nodigden deze dames de vijf nieuwe wedstrijdzwemmers van De Plons, Stan Tibben, Iris Robben, Chirien Hulzebosch, Julia Meinders en Ellis Hamberg uit op het podium.

De meisjes junioren 2 en 3 wonnen samen vier medailles. Inge Frank won goud op de 100 meter vrije slag en de 50 meter rugslag. Fleur van der Weide won zilver op die twee afstanden.

Geke Oost won twee bronzen plakken bij de meisjes jeugd 1 en 2. Eerst op de 50 meter rugslag en later op de avond op de 100 meter schoolslag.

Trainer Erik Loof was tevreden met de resultaten van alle zwemmers en blij met de vijf nieuwe wedstrijdzwemmers binnen de vereniging.