Nieuws

Daniël Schutten uit Coevorden koestert waterpolo bij De Plons. ‘Deze sport is zo mooi afwisselend’

Bij de Coevorder zwem- en waterpolovereniging De Plons is breedtesport belangrijk. Een goed voorbeeld daarvan is de 11-jarige Daniël Schutten. De jonge Coevordenaar blijkt een echte allrounder.

De tiener kan heel aardig wedstrijdzwemmen, maar hij kwam min of meer bij toeval terecht bij waterpolo. Die intensieve sport beoefent hij nu veelal, waardoor wedstrijdzwemmen op een laag pitje staat. Actief en met plezier heeft Daniël samen met zijn teamgenoten afgelopen seizoen er het beste van gemaakt in competitieverband (eerste klasse A2) tegen waterpoloteams van Orca uit Leeuwarden, het Meppeler De Reest, SGHA uit Heereveen en streekgenoot ESTA met het Emmer Aquarena als thuisbasis.

Op de achtergrond helpt Miranda Schutten fanatiek mee. De moeder van Daniël is vrijwillig actief voor De Plons. Ze is er langzaam ingegroeid en verzorgt wanneer ze kan komend seizoen het regelwerk rondom het team van haar zoon. Daniël voelt zich al langer als een vis in het water, want hij begon in zwembad de Swaneburg met survivalzwemmen. Later ging een zwemtraining bij De Plons geleidelijk over in een waterpolotraining; Daniël bleek al snel verkocht.

‘We proberen het zeker beter te doen’
,,Waterpolo is zo mooi afwisselend”, vertelt hij enthousiast. ,,Bij wedstrijdzwemmen is het vooral de bedoeling om snel te zijn, maar bij waterpolo komt het aan op verdedigen, aanvallen en scoren. We komen ook komend najaar uit in een gemengde competitie onder de 13 jaar en proberen het zeker beter te doen dan de afgelopen competitie.”

Het wedstrijdteam van Daniël – hij doet ook aan scouting, blijft zwemtrainingen volgen om in conditie te blijven en gaat na de zomer naar het vwo op De Nieuwe Veste in zijn woonplaats – wordt straks samengesteld met spelers van De Plons en ESTA.

Meer algemeen beschikt De Plons – de vereniging startte in 1934 – nu al een tijdje over een bijna volledig nieuw bestuur. Miranda: ,,Ze regelen alles op een positieve wijze en er worden leuke activiteiten georganiseerd. We groeien weer als vereniging en ook het aantal sponsoren zit in de lift.”

https://www.dvhn.nl/weekbladendrenthe/coevordercourant/Daniël-Schutten-uit-Coevorden-koestert-waterpolo-bij-De-Plons.-‘Deze-sport-is-zo-mooi-afwisselend’-28517665.html