19 PR’s voor de Plons in thuiswedstrijd

De dames van De Plons begonnen de wedstrijd succesvol met een eerste plek op de 4×50 meter vrije slag. Ilse de Vries won de 100 meter wisselslag met een persoonlijk record (pr). De 200 meter wisselslag voor meisjes junioren was minder succesvol voor De Plons. Maar liefst 3 zwemsters werden gediskwalificeerd om verschillende redenen. Daarna was het de beurt aan de jongens Minioren 6 op de 100 meter wisselslag. Coevordenaar Cai Mink ging er met de eerste plek vandoor. Cai won later op de middag ook nog de 50 meter schoolslag.

Bij de meisjes Junioren 1 won De Plons-zwemster Tamira Boonstra. Elisa Ledda werd 6e maar wel met een pr. Bij de jongste zwemmers, Minioren 2,3 en 4 won Dachèn Haaijer de 25 meter vrije slag met een pr. Melle van Veen won dezelfde afstand, ook met een pr, bij de jongens. Beide zwemmers wonnen ook de 50 meter schoolslag met pr.

Bij de jongens Jeugd 2 was de 100 meter wisselslag bijzonder. Ryan Röttgers werd 3e met een pr en Sven Veenstra 2e. Hij zwom maar liefst 9 seconden van zijn persoonlijk record af. Mirna Wolters won een mooie tweede plaats met een pr op de 100 meter vrije slag voor dames.

De organisatie van de middag was in handen van de zwemcommissie van De Plons. Per mail bedankten zij na afloop alle vrijwilligers, ouders en zwemmers voor de succesvolle samenwerking.